Multumesc,si Doamne-ajuta.Grija,atentia,si dragostea omului fata de ele,le tin an viata,si se lupta pentru a ne da noua satisfactia sa ne bucuram de frumusetea lor.Dupa cum le vad eu,santeti ca o mama grijulie si iubitoare pentru copii ei!
Ce harnicute sunt craciunitele tale! Eu tocmai am pierdut-o pe cea ciclam care inflorea si ea in noiembrie, o voi inlocui candva :) Mi-a mai ramas cea galbena, are bobocei dar mai dureaza un pic...
Din cauza spatiului,eu le-am luat in casa,Rodica ,dar florile sunt mai putine decat anul trecut. Unele nu au initiat boboci deloc...daca vei dori iti pot darui in primavara din ceea ce am eu!
Multumesc, Doina, cine stie?! Poate la primavara sa facem un schimb, iti trimit si eu lastarel din muscata Vancouver+ daca trece cu bine iarna! Sa fim sanatosi pana atunci! :*
Cu siguranță, există Sunphoto, și povești de succes din grădina sufletului fiecăruia,iar speranța face să fie totul mai ușor! Deci,, Sănătate să fie"căci iarna va trece.
Ce bucurie te cuprinde când regăsești grădina inflorită, după o absență mai mare! Florile își poartă singure de grijă și bucură cu frumusețea și parfumul lor numai albinele și fluturii.
Imi plac si mie,dar nu i-as compara cu ghioceii...am avut cateva culori,chiar si "megapotamicum" si n-au ramas! Ghioceii,un simbol al gingasiei si al renasterii,sunt mult mai robusti si se-nmultesc singuri,pe cand acestiait scot ...ghiocei la tampla. Daca te referi strict la floare,comparatia e-ndreptatita...
Si mie...de0 fapt,am semanat-o-ntr-un hiveci larg,dar scund,cu pamant putin(chiar in primavara) si am neglijat sa adaug . Timpul afectat plantelor este deficitar,...mai mereu era ofilita si am mutat ghiveciul la semiumbra,abia de vreo saptamana este intr-un loc insorit. Langa ea sunt si cateva fire de mina lobata si sper sa-i vad si ei florile.
Inteleg ca suporta temperaturi negative de zona 3-4 ,dar are nevoie de sol nisipos...abia am cumparat-o,dar cu timpul meu extrem de limitat,am lasat-o in ghivecelul ei,deocamdata.
www.sunphoto.ro/doinabacau/Culori_2020/113667454 inteteresantă! Deosebite toate, fermecătoare, niște mâini de aur care le îngrijește, și spectacolul este pe măsura frumuseții lor! Aplauze :))))
Multumesc,Iulia! Ma bucur ca e asa si sunt convinsa ca ai la-ndemana un coltisor din splendida gradina a Maicii Domnului care iti limpezeste inima cand il privesti !
La copii? Sa vezi la adulti uimire, ceva de genul: "am trait o viata si asa ceva n-am vazut!" :))) Da, este o mica minune dumnezeeasca! :) Pe langa multe altele, trebuie doar sa avem ochi sa le vedem . . .
Ce frumos a inflorit Tecoma !A mea creste lungana si nu mai vrea sa faca flori .Probabl o tineti afara si are mai mult soare .Eu am inceput sa-i ciupesc virfurile ca sa o opresc din crestere si sa se indeseasca .
Cred ca au crescut radacinile prea mult,Mihaela,te rog sa verifici! Eu i le scurtez mereu,altfel n-as avea unde s-o pastrez...si ofera-i cea mai insorita pozitie,merita din plin...multa bafta!
Ai "culori" noi, Doina! Chiar si cactusi si suculente! Muscatele sunt minunate iar lewisia...de vis! Sa-ti coloreze viata in continuare in cele mai placute nuante!
Am adus de dincolo,e cea de la tinesi iti multumesc iarasi pentru ea! E si cealalta ,dar am pus-o la loc nepotrivit si trebuie s-o mut. Daca de la tine a plecat,iti trimit cu mult drag!
Probabil pentru ca nu am element de comparatie, le-am apreciat dupa proportia disc-"petale" . . . Oricum, margaretele in general nu-s foarte mari, nu se compara cu gaillardia sau rudbekia, insa sunt mai delicate . . si preferatele furnicilor! :))
doinabacau.sunphoto.ro/Culori_2020/113373169 Floarea-i in 4 petale, deci un neam cu varza! Sunt multe buruieni crucifere . . . Mie mi-a inflorit varza decorativa de anul trecut, asta-iarna nefiind foarte frig, n-a inghetat! :)
Chiar si nuanta frunzelor este ca a verzei.! Si la mine,altadata (inainte de SunPhoto),a rezistat varza decorativa peste iarna, Am cautat mereu seminte,dar nu am mai gasit. Va multumesc pentru idee,o sa caut la crucifere!
Foarte adevarat ce spune Sylvia.Am ascultat si videclipul de mai sus si ami place mult.Pentru zilele astea negre al recomand la toata lumea,si nu numai pentru aceste zile !
Da, specia tipică este de un albastru cerneală, însă am avut și alb, roz și indigo. Mai nou, sunt soiuri cu înflorire din toamnă și continua până în primăvara. Este delicată, mi-i dragă. Cică un vânător s-a așezat la masa cu prietenii și a uitat să-i dea și câinelui de mâncare, iar acesta a venit cu o floare de Nu ma uita în gura! :)
Minunatii in culori! Iubesc florile de primavara! In compensarea izolarii Doamne-Doamne ne-a trimis soare si multe floricele colorate care sa ne si bucure! Multumim!
www.sunphoto.ro/doinabacau/Culori_2020/113187669 e afara?? Ca nu-mi dau seama bine...primavara cu toporasi e ca si sosita la tine! Aici abia a nins din nou la munte, la 30 km e zapada si se simte aerul rece. Dar o astepam cu drag cand o fi sa vina!
Este un puiut din primavara trecuta si este in gradina,Rodica. Si eu m-am mirat de toporasi,dar si de vioreaua-nflorita,mai ales ca si aici temperaturile sunt negative,mai in fiecare noapte. Si daca primavara intarzie,cu-atat mai mult ne vom bucura de nestematele ei!
Doina din experienta mea cu cameliile si rododendronii-trebuie sa ii asiguri umezeala miderata la radacina,umezeala mare in aer si racoare...vara e cea mai mare problema-sa nu stea in soare puternic si sa fie stropita zilnic pe frunze bine( de 2-3 ori cand e cald)- eu le-am pierdut ca am fost plecata si nu m-am putut ocupa de ele.....
Multumesc,Danuta! In balconul de la bloc,unele au rezistat si vara,desi pareau ca spun "Si-n fine,toate le-am rabdat,dar cum,nu ma-ntreba!" Voi tine cont de sfaturile tale si sper din toata inima sa reziste!
Papaya are cam acelasi regim ca planta de avocado. Incearca sal plasezi undeva unde e sursa de caldura si lumina constante , sa nu fie prea rece, lumina , umiditatea moderate , si sa fie si substratul destul de bogat.Sau poate stie cineva mai exact conditiile ideale.
Am un avocado de vreo 60 cm pe care-l ud rar si e la 8-10 grade,intr-o zona insorita ,dar papaya o tin la caldura,intr-un geam insorit,iar acum i-am adaugat si un pet! Multumesc pentru sfaturi ,urari de bine!
Doina, am un avocado de vreo 16 ani.Vara il tin in curte, cu soare destul de mult ( are locul lui de multi ani) si iarna il duc in beci ( e prea mare deja si nu am loc pt.el in casa).Ii cad unele frunze,cateodata toate, dar da din nou primavara.In ce priveste apa,al meu e destul de betiv.Poate te ajuta cumva ce ti-am scris.
Iti multumesc,Nico! Am avut unul dintr-un sambure,candva,dar am renuntat la el dupa cativa ani. Pe acesta l-am gasit aici si nu m-am indurat sa-l sacrific. Din spusele tale inteleg ca nu va rodi,voi vedea...
Ma gandeam ca deja s-au regenerat si au inceput sa infloreascs din nou...dar, ai dreptate, suntem abia in ianuarie, ale mele dorm si viseaza la vara :))
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.